Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία

Σύμφωνα με τη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε ένα γεγονός, οι σκέψεις μας σχετικά με αυτό, επηρεάζει τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας.

Επίσης, ο τρόπος που αντιδράμε σε αυτό που συμβαίνει είναι, συνήθως, συμπεριφορές που έχουμε μάθει και αναπαράγουμε. Επομένως, οι μη βοηθητικές σκέψεις δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα και συμπεριφορές που δε βοηθούν στη λειτουργικότητα του ανθρώπου.

Στόχος της θεραπείας είναι η αναγνώριση των δυσλειτουργικών σκέψεων και η επακόλουθη αλλαγή, ώστε να αλλάξουμε το πώς νοιώθουμε και αντιδράμε, πώς αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και τον κόσμο.

Η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία είναι μια θεραπεία που έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι είναι αποτελεσματική σε πληθώρα προβλημάτων και σε όλες τις ηλικίες.

Η βάση της θεραπείας είναι η σχέση του θεραπευτή με το/η θεραπευόμενο/η και η συνεργασία. Είμαι εδώ για να ακούσω αυτά που σε απασχολούν. Ό,τι σε προβληματίζει και σε εμποδίζει να προχωρήσεις.

Ξεκινώντας από τις δυσκολίες και τις ανάγκες σου θέτουμε τους στόχους για το πώς θα βοηθήσουμε το παιδί σου και για αυτά που θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου.

Λόγοι για να ξεκινήσω Θεραπεία

Πιθανόν να έχεις προσπαθήσει να βοηθήσεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του, αλλά εκείνο να ακόμα να δυσκολεύεται.

Προσπάθησες να ξεπεράσεις αυτά που σε εμποδίζουν, αλλά νοιώθεις ότι δε μπορείς να προχωρήσεις και να απολαύσεις τη ζωή σου.

Νοιώθεις ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου και χρειάζεσαι να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αναθεωρήσεις τις αξίες σου.

Το πρώτο βήμα

Κάλεσε με ή στείλε μου μήνυμα για να συζητήσουμε για ό,τι σε προβληματίζει.