Μαλέλα Κυριακίδου

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Με λένε Μαλέλα Κυριακίδου. Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του ΑΠΘ, με
μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στο King`s College London. Επιπλέον, είμαι πιστοποιημένη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων από τη European Association for Behavioral and Cognitive Therapies.

Εκτός από τις βασικές σπουδές φροντίζω να είμαι συνεχώς ενημερωμένη.
Παρακολουθώ σεμινάρια και συνέδρια για την ψυχοθεραπεία και τις εξελίξεις στην ψυχική υγεία που αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες και ποικίλες δυσκολίες. Παράλληλα, συνεχίζω την εκπαίδευση μου σε εξειδικευμένους τομείς, όπως η παιγνιοθεραπεία, η απώλεια και το πένθος.

Όλα τα χρόνια της πορείας μου έχω δουλέψει εθελοντικά και επαγγελματικά σε διαφορετικά πλαίσια στην Ελλάδα και το Λονδίνο, όπως συμβουλευτικούς σταθμούς, σχολεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, κλινικές παιδιών και εφήβων και οργανώσεις παρέχοντας ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, συμβουλευτική γονέων,  ομάδες γονέων και εφήβων.

Βασικές αξίες στη θεραπεία

Μαζί σε μια συνεργατική σχέση και με βάση τις ανάγκες σου δουλεύουμε για αυτό που είναι καλύτερο για σένα.

Παρέχω ένα ασφαλές μέρος όπου θα νοιώθεις ο εαυτός σου και θα μπορείς να εκφραστείς χωρίς επίκριση και το “τί θα πει ο κόσμος”, αλλά με γνήσιο ενδιαφέρον και σεβασμό για τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου.

Έχοντας ως βάση τη θετική διάθεση και την αισιοδοξία, πιστεύω ότι η ζωή του παιδιού σου και η δική σου μπορούν να βελτιωθούν.

Μπορείς να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες σου και να ενισχύσεις την προσωπική σου ανάπτυξη.

Χαίρομαι να δουλεύω με όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.